Lammgryta med timjan

Ingredienser:
2 kg lammgrytbitar från tex. lammbog el lammstek
smör till stekning
300 g champinjoner
3 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
5 dl rött vin
1 l vatten
salt & peppar
1 kruka färsk timjan
4 msk soja
Redning majzena
Garnering färsk timjan
1. Bryn köttet lite i taget i smör tills det fått fin färg. Ta upp det ur stekpannan och låt det vila på en tallrik.
2. Dela champinjonerna, skala löken och skär i skivor, skala och hacka vitlöken.
3. Börja med att steka champinjonerna i smör och när de börjar få färg tillsätt lök och vitlök.
4. Häll över köttet och lökblandningen i en stor gryta, tillsätt vin och vatten, salta och peppra samt läggi hackad färsk timjan. (Spara lite timjan till garnering) Låt koka under lock på svag värme minst 2 timmar.
5. Reda av med majzena till lagom såsig konsistens. Rör ner soja. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Strö över timjan vid serveringen.
"Minst två timmar ska den härliga lammgrytan puttra på spisen, sen bara smälter den i munnen. "