Mobil LOGO 4

Detta är ett blogginlägg

Lammköttbullar är fantastiskt goda, och möra! Lammkött är smakrikt redan från början, och kräver inte mycket kryddor. Dessa köttbullar är lika goda till jul som till vardags.

Ingredienser
600 gram lammfärs
vitlöksklyfta(or), klyfta
gul lök(ar)
1 tsk senap, osötad, fransk
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymalen
0,5 tsk kryddpeppar, nymalen
1 tsk timjan, torkad
ägg
1,5 dl rött vin
1 dl ströbröd
olivolja, och smör att steka i

Tillagning
1. Riv vitlök och lök fint, blanda med senap, salt, kryddor, ägg, vin och ströbröd. Låt stå fem minuter.
2. Rör i färsen och blanda väl. Forma till små bullar.
3. Hetta upp en panna med olivolja och smör. Lägg i bullarna en och en och rör hela tiden stekpannan i cirkelrörelser så bullarna blir runda och fina
4. Stek tills de får yta och färg.

Här serverade jag köttbullarna med tortelinni fyllda med mozzarella och soltorkade tomat, en het salsa och en sallad med tomat,fetaost och basillika